Nog 60 ha te koop in SiberiŽ

Glastuinbouwgebied SiberiŽ (Klik voor een grote weergave)

In het glastuinbouwgebied Siberië is nog 60 hectare grond beschikbaar voor glastuinbouw. “Momenteel lopen er gesprekken voor circa 20 hectare.” Dat zegt Arnaud van der Eijk, commercieel directeur van Wayland Developments die het glastuinbouwgebied ontwikkelt, verkoopt en beheert. In totaal is het gebied, fase 1 en fase 2 samen, 200 hectare groot.

De beschikbare kavels zijn twee kavels van 20 hectare, 1 kavel van 16 hectare en 1 kavel van 4 hectare. “Maar we zijn flexibel wanneer telers iets anders willen”, aldus Van der Eijk. De directeur merkt dat de vraag naar gronden voor glastuinbouw weer in de lift zit. “Alle glastuinbouwgebieden hebben dit laatste jaar frequent weer gesprekken met geïnteresseerden. De laatste zes maanden zie je echter een versnelling in het concreet meer verkopen van kavels.” Het glastuinbouwgebied Siberië maakte onlangs bekend dat twee bestaande glastuinbouwbedrijven, gaan uitbreiden in het gebied.

Eind 90’er jaren, begin 2000 startte de gemeente het glastuinbouwgebied Siberië met een eerste fase van 75 hectare. Sinds 2007-2008 doet Wayland Developments voor de resterende tweede fase van 125 hectare de verkoop en ontwikkeling. Er bestaat nog een mogelijkheid om een derde fase in ontwikkeling te brengen.