Geslaagd werkbezoek college B&W Waddinxveen aan SiberiŽ

Vrijdag 17 augustus werd de uitnodiging van Wayland Developments door het college B&W van Waddinxveen ingewilligd. De ontwikkelende partij van de Glasparel+ wilde op deze manier de ongekende mogelijkheden visualiseren voor het plan Glasparel+ door kennis te laten maken met een reeds ontwikkeld gebied in de regio Venlo. Mede door het feit dat Waddinxveen één van de deelnemende gemeenten is voor de Floriade 2022 werd er aansluitend een bezoek gebracht aan de Floriade 2012.  

"Tour de Siberië"

Na een vroeg vertrek vanuit Waddinxveen arriveerde het gezelschap  bij plantenkwekerij Fortaplant te Maasbree, (onderdeel van Wayland Holding) waar zij op gepaste wijze getrakteerd werden op koffie en Limburgse vlaai. Na een presentatie van het glastuinbouwgebied Siberië door algemeen directeur Bas Hendrikx, werd het tijd om het gebied te ontdekken en ervaren. Gezien de prettige weersomstandigheden werd dit een ontspannende fietsrit van ruim een uur door het gebied.  “Het college B&W heeft een goede indruk gekregen van de mogelijkheden in de Glasparel” vertelt Arnaud van der Eijk, commercieel directeur. Er werden dan ook vele uiteenlopende vragen gesteld, variërend van waterbeheer, energieoplossingen tot aan natuur en recreatie. Mogelijkheden die Wayland Developments gaat toepassen om de Glasparel+ Waddinxveen te ontwikkelen met toekomstvisie. 

Floriade Venlo 

’s Middags bracht het gezelschap een bezoek aan de Floriade. Geboeid raakte de groep door de enthousiasmerende woorden van Commissaris Generaal van de Floriade Mr. Drs. J.D. Gabor, als officiële ambassadeur, voornamelijk aangesteld voor het ontvangen van officiële buitenlandse delegaties. Er werd openhartig gesproken over de mogelijkheden en de toegevoegde waarde van de betrokken gemeenten. Dit alles vond plaats tijdens een lunch in de Living Nature Lounge op de 9e verdieping van de Innovatoren. Vanwaar een goede indruk werd gekregen van het totale Floriade terrein. Gedurende de dag werd het gezelschap door diverse interessante gastsprekers nogmaals geattendeerd op het belang van goede samenwerkingsverbanden tussen overheids- en private partijen. 

Indrukwekkend en inspirerend 

Na een uitgebreide rondleiding over de wereldtentoonstelling werd het werkbezoek afgesloten met een kabelbaanrit die uitzicht bood over het hele park. Na afloop maakte Burgemeester Creemers van de gelegenheid gebruik om namens de voltallige groep de ervaringen van de dag te verwoorden, “een indrukwekkende en inspirerende dag, met vele mogelijkheden voor de Glasparel+ te Waddinxveen”. Er kan gesproken worden van een zeer geslaagd werkbezoek voor beide partijen, waarbij na een bedankwoord voor het organiseren van de dag en de zomerse omstandigheden, begonnen werd aan de busreis huiswaarts.

Presentatie SiberiŽ door Bas Hendrikx, algemeen directeur Wayland Developments (Klik voor een grote weergave) Inspirerende fietstocht door glastuinbouwgebied SiberiŽ (Klik voor een grote weergave) Interessant bezoek aan Floriade Venlo  (Klik voor een grote weergave)